przez wojtex » środa, 12 września 2018, 16:43
Odgrzeję ten temat, nie chcąc zakładać nowego wątku. Co prawda mój problem związany jest z bakiem od Jawy 250 ale uważam, że może dotyczyć również innych motorów, w tym i Osy. Czyszczenie baku dotyczy wszystkich. Jawa stała nie jeżdżona około 10 miesięcy. Wiedząc, że tak będzie zalałem bak paliwem w około 2/3 pojemności. Ostatnio zaglądnąłem do baku i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu (przerażeniu) całe wnętrze było pokryte dość grubą rdzą. Kranik pokrył się grubym nalotem, jakby kamieniem, a miedziana siateczka po prostu się pokruszyła. Kranik oczywiście był zatkany. Co ciekawe, włożona we wlew siatka (sitko) zmieniła kolor ze złotego na szary, a rdza pojawiła się również na wewnętrznej powierzchni korka. To był szok ...i teraz jest kupa roboty. W zasadzie zgłupiałem, bo zalany w 2/3 bak paliwem z olejem zardzewiał na całej powierzchni, nawet pod benzyną! Dodam jeszcze, że remont został zakończony w 2014 roku, a zadziało się to dopiero teraz. Przez ten cały czas Jawa stała w tym samym miejscu i była jeżdżona z podobną częstotliwością
W związku z tym mam dwa trzy pytania.
1. Jak to możliwe, że zalany paliwem bak kompletnie zardzewiał?
2. Jak temu zapobiec na przyszłość? Nie chciałbym za jakiś czas znowu zdejmować i odrdzewiać baku.
3. Czy słyszeliście o preparacie ochronnym NanoProTech? Na jakimś motocyklowym forum spotkałem się z opinią, że jest całkiem dobrym zabezpieczeniem elementów stalowych. Osoby, które o tym pisały i rzekomo stosowały twierdziły, że jest skuteczny tylko powłokę należy odnawiać co około 2 lata. Lepsze to niż odrdzewianie baku co dwa lata...
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie w tym temacie?
WFM OSA M50 (1960r) / JAWA 250 353.04 (1959r) / AWO SIMSON SPORT (1960r) / WSK M06-64 (1964r) / SHL GAZELA M-17 (1969r) / 3xROMET POLO (1976r) / ROMET PEGAZ 750 (1974r) / KOMAR MR232 (1965r) / KOMAR 2320 (1971r) / KOMAR 2330 (1969r) / KOMAR SPORT 2361 (1975r) / SIMSON S51 (1987r.)