Prace z moją osą idą dalej. W tym tygodniu postaram się wrzucić kilka zdjęć. Na razie poskręcana jest irama i stoi na kołach

Ostatnio walczyłem na dwóch frontach. Przykręcałem obudowę lampy do osłony nóg, wkładając miedzy nie kedrę. Kedra jest dosyć miękka i przy dociąganiu śrub ma tendence do wyjeżdżania na zewnątrz. Sporo się męczyłem, żeby jakoś przyzwoicie to wyglądało, chociaż idealnie nie jest. Gdybym to miał robić drugi raz to chyba najpierw przykleiłbym dobrze kedrę do obudowy lampy, a potem całość przyłożył do osłony nóg.
Po tej przeprawie zabrałem się za montaż chlapacza na przednim błotniku. Myślałem, że to będzie bułka z masłem bo miałem otworki i w chlapaczu i w listewce ale niestety nie było tak łatwo. Na początku, zdecydowanie polecam kupno chlapacza na Allegro od Retro-Moto. Chlapacz jest bardzo ładnie wykonany. Mam porównanie bo wcześniej kupiłem też w Skuterze i ten jest bardzo kiepski (ostatecznie go nie założyłem). Problemy zaczęły się przy dopasowaniu listewki do błotnika. Uważam, że nowe listewki z nierdzewki od Nierdzewki nie są albo mogą nie być idealnie dopasowane do otworów w błotniku. Przynajmniej mi się taka trafiła. Wyglądało to tak, że na łuku jeszcze jakoś otwory w listewce zgrały się z tymi z w błotniku ale jak wyszedłem na prostą to przesunięcie było około 3 mm! Z tego powodu musiałem lekko rozpiłować otwory w listewce i mocno podociągać śruby, co znowu spowodowało, że guma chlapacza trochę została wypchnięta ponad listewkę - widać troszkę taką falbankę. Polecam więc kupić listewkę ale bez otworów i wywiercić je samemu. ps. Jeżeli listewka nie będzie idealnie dopasowana kształtem do błotnika to możecie mieć problemy ze skręceniem wszystkiego katalogowymi śrubami M4x12. Ja u siebie zastosowałem dłuższe o 2 mm. Stosowałem nakrętki samohamowne.
Wkrótce wrzucę jakieś zdjęcia.
WFM OSA M50 (1960r) / JAWA 250 353.04 (1959r) / AWO SIMSON SPORT (1960r) / WSK M06-64 (1964r) / SHL GAZELA M-17 (1969r) / 3xROMET POLO (1976r) / ROMET PEGAZ 750 (1974r) / KOMAR MR232 (1965r) / KOMAR 2320 (1971r) / KOMAR 2330 (1969r) / KOMAR SPORT 2361 (1975r) / SIMSON S51 (1987r.)